Részegen megharapott egy ápolót egy nő az orosházi kórházban

reszegen-megharapott-egy-apolot-egy-no-az-oroshazi-korhazban

orosházi kórház felújítás Fotó: Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet / Facebook

Egy 26 éves, büntetlen előéletű nagyszénási nő ittasan randalírozott és megharapott egy ápolónőt az orosházi kórházban. Ellene közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség.

A nő 2023. szeptember 22-én egy baráti összejövetelen erősen ittas állapotba került, aminek következtében elesett, beütötte a fejét. Azon repesztett seb keletkezett, így mentőt kellett hozzá hívni. Az OMSZ munkatársai a nőt 23 óra után nem sokkal az egyik közeli kórház sürgősségi betegellátó osztályára szállították. Ott az egészségügyi személyzettel ittaságából kifolyólag agresszíven viselkedett, folyamatosan szidalmazta az ellátását végző dolgozókat.

hirdetés

Ellátását követően az osztály fektető részlegén helyezték el megfigyelés céljából. Ekkor is folyamatosan szidalmazta az ellátó személyzetet és saját felelősségére távozni akart, holott a kezelőorvos részletesen tájékoztatta az állapotáról és a megfigyelés szükségességéről.

A kórteremben a nő leült a számára kijelölt ágyra, levette a cipőjét, majd hirtelen kirohant a folyosóra. Erre a kezelőorvos a szakma szabályainak megfelelően elrendelte a beteg végtagjainak ágyhoz történő rögzítését. Miután az ápoló személyzet visszavitte a kórterembe, majd öt ápoló próbálta ráhelyezni a végtagi rögzítőket, a terhelt egy hirtelen mozdulattal beleharapott az egyik diplomás ápolónő felkarjába, majd kiszakította magát a rögzítésből. Így végül gyógyszeres szedációt kellett alkalmazni vele szemben. A sértett ápolónő a kórházzal egészségügyi szolgálati viszonyban áll, és mint ilyen közfeladatot ellátó személynek minősül.

A nő ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség. Vádiratában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt  A nyomozás során felmerült, 130.000.-Ft-ot kitevő bűnügyi költséget is neki kell majd megfizetnie az ügyészség indítványa szerint.

Forrás: Békés Vármegyei Főügyészség

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!