Kupjanszk környéki harci sikerekről számolt be az orosz védelmi minisztérium

kupjanszk-kornyeki-harci-sikerekrol-szamolt-be-az-orosz-vedelmi-miniszterium

Kedvezőbb állásokat foglalt el Kupjanszk környékén az orosz haderő. Miközben négy frontszakaszon 13 ukrán rohamot vert vissza – közölte vasárnapi hadijelentésében az orosz védelmi minisztérium.

A tárca szerint az ukrán támadások közül hatot Kupjanszk könyékén hiúsítottak meg. A Moszkvában kiadott tájékoztatásban az áll, hogy az ukrán fél vesztesége több mint nyolcszáz katona volt. Közülük a legtöbben, mintegy 330-an a Donyeck körzetében vívott harcokban estek el, vagy sebesültek meg súlyosan.

hirdetés

Az összesítésben a megsemmisített ukrán katonai és célpontok haditechnikai eszközök között említettek meg egyebek mellett több üzemanyag- és lőszerraktárt Dnyipropetrovszk és Zaporizzsja megyében. Továbbá egy harckocsit, négy pácélozott harcjárművet, négy gyalogsági harcjárművet, három HIMARS és sorozatvető-rakétát, valamint 28 drónt. A helyi hatóságok az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek és az Ukrajnával határos orosz régiók több településéről jelentettek vasárnap ukrán tüzérségi és dróntámadást.

MTI

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!