Február 15-éig lehet jelentkezni a tavaszi érettségi vizsgákra

februar-15-eig-lehet-jelentkezni-a-tavaszi-erettsegi-vizsgakra

matematika, Érettségi, földrajzból Fotó: MTI/Balogh Zoltán (archív)

Február 15-éig lehet jelentkezni a május-júniusi érettségi vizsgákra – hívta fel a figyelmet az Oktatási Hivatal az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írták, az érettségizők rendes, előrehozott, szintemelő, kiegészítő, ismétlő, pótló, valamint javító vizsgát tehetnek. A hivatal tájékoztatása szerint a tavaszi vizsgaidőszakban a középiskolák és a kormányhivatalok szerveznek érettségiket. A jelentkezés benyújtásáról szóló legfontosabb információk és a kormányhivatalok elérhetőségei is megtalálhatók az Oktatási Hivatal honlapján.

hirdetés

2024-ben a tavaszi érettségi vizsgaidőszak május 3-tól július 3-ig tart. Az írásbeli vizsgákat május 3. és 27. között rendezik meg. Az emelt szintű szóbeli vizsgák június 5. és 12., a középszintű szóbelik június 17. és július 3. között lesznek.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy az érettségi vizsgára és a felsőoktatási felvételire külön kell jelentkezni, egyik jelentkezés sem váltja ki vagy helyettesíti a másikat. A felsőoktatási intézményekbe szintén február 15-ig lehet jelentkezni a felvi.hu honlapon elérhető E-felvételiben – tették hozzá.

MTI

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!