Este meleg-, éjjel hidegfront jön, aztán megnyugszik az idő

este-meleg-,-ejjel-hidegfront-jon,-aztan-megnyugszik-az-ido

szélmalom, időjárás, tavasz Kiemelt kép illusztráció! Fotó: Pixabay.com

Esővel, északkeleten havas esővel, hóval érkezik a melegfront, majd ezt hidegfront követi viharos széllel. Vasárnaptól anticiklon húzódik fölénk – írja előrejelzésében az Időkép.

A késő délutáni, esti óráktól egy melegfront felhőzete borítja be nyugat, északnyugat felől hazánkat, és egyre többfelé kell számítani esőre, északkeleten helyenként havas esőre, a határ mentén havazásra is. Nagy hóra azonban az itt élők se számítsanak, átmenetileg alakulhat ki vékony tapadó hóréteg.

hirdetés

Éjjel viharos széllel hidegfront jön

A melegfrontot követő hidegfront az éjszaka második felében érkezik meg. Feltámad az északnyugati szél, ismét sokfelé erős, viharos lökések kísérhetik. A legerősebb széllökések sebessége a Dunántúli-középhegységben és a Balatonál a 70-80 km/órát is elérheti, meghaladhatja.

A front mögött gyorsan csökken a felhőzet, szombat napközben nyugaton alig lesz felhő az égen, máshol felhőátvonulások zavarják a napos időszakokat. Jelentéktelen zápor, esetleg hózápor délután, kora este északon és keleten fordulhat elő. A szél még erős, sokfelé viharos marad. A csúcshőmérséklet 5 és 10 fok között alakul.

Vasárnaptól nyugis időjárás következik

A hét utolsó napján egy anticiklon húzódik fölénk. Fokozatosan veszít erejéből a szél, délután már csak keleten és a Dunántúlon lehetnek élénk lökések. Sok napsütés várható, keleten és délutántól északon lehet több felhő az égen, de esni nem fog. Ezen a napon 3 és 8 fok közötti maximumokat mérhetünk.

A jövő hét első felében ez az anticiklon nyugodt időjárást eredményez. A hajnalok országszerte fagyosak lesznek, sokfelé párássá válik a levegő, zúzmarás ködfoltok képződnek. Napközben a köd nagy része feloszlik és csaknem zavartalan lesz a napsütés. Viszont lesznek tartósabban párás, ködös részei is az országnak. Itt fagypont körüli, máshol 3 és 8 fok közötti legmagasabb nappali hőmérsékletre készülhetünk.

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!