2035-ig biztosan lesz futam a spanyol fővárosban

2035-ig-biztosan-lesz-futam-a-spanyol-fovarosban

A Forma-1-es jogtulajdonos Liberty Media keddi bejelentése szerint 2026-tól tíz évig Madridban rendezik a Spanyol Nagydíjat.

A sorozat hírlevele alapján 2035-ig biztosan lesz futam a spanyol fővárosban, ahol félig utcai, félig épített pályán száguldanak majd a versenyzők. Az új, 5,47 kilométeres aszfaltcsíkon húsz kanyar lesz, és a tervek szerint egy kört 1:32 perc alatt teljesítenek majd a pilóták az IFEMA kiállítóközpont körül. A futamokhoz új versenyirányító-torony, irodák, valamint szórakoztató terek létesülnek, a lelátó kezdetben 110 ezer, majd a későbbiekben 140 ezer néző egyidejű kiszolgálására lesz alkalmas, amivel a madridi az egyik legnagyobb befogadóképességű versenypálya lesz.

“Madrid egy elképesztő város csodálatos sport- és kulturális örökséggel, a mai bejelentés így egy új, izgalmas fejezetet nyit a Forma-1 spanyolországi történetében” – jelentette ki Stefano Domenicali, a Forma-1 elnök-vezérigazgatója. Legutóbb 1981-ben volt Madridban Forma-1-es futam. A bejelentésben nem esik szó a Spanyol Nagydíjnak 1991 óta otthont adó barcelonai versenypálya további sorsáról.

MTI

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!