Újraindult a Start Rádió!

ujraindult-a-start-radio!

Hétfő reggel 7 óra 30 perckor újraindult a Start Rádió az FM98.4MHz-es frekvencián! A ReStart-ban segítségünkre volt a Békés Vármegyei Gyöngyház Integrált Szociális és Gyermekvédelmi Központ három fiatalja is, akik gombnyomással repítették (újra) az éterbe a Start Rádió szignálját.

Adáscsenddel kezdte az újévet a Start Rádió, ugyanis ideiglenes engedéllyel működött 2023. december 31-ig. A két helyi médiavállalkozó, Mazán Tamás és Mazán Zsolt azonban hamar megnyugtatta a hallgatókat és bejelentették: egy különleges hatósági engedéllyel 10+7, azaz 17 év időtartamra megkapták a jogosultságot az FM 98.4MHz frekvencián a sugárzásra. Így, három hét kényszerszünet után, megújulva térhetett vissza a Start Rádió, immáron állandó, egészen 2041-ig szóló engedéllyel.

Újraindult a Start Rádió!
Liska Beáta, Árgyelán György és Farkasné Szabó Györgyi / Fotó: Körös Hírcentrum

Az újraindításban segédkező vendégeink, a degré utcai fiatalok egy nem mindennapi élménnyel gazdagodhattak, így nem bánták a korán kelést sem. Liska Beáta az adás lebonyolító szoftvert, Árgyelán György a rádióadót kapcsolta be. Farkasné Szabó Györgyi pedig a modulációs jelet indította el. Természetesen mindannyian Start Rádió hallgatók és nagyon várták az újraindítást.

Mazán Zsolt, a Start Rádiót üzemeltető cég ügyvezetője emlékeztetett, a Start Rádió többszörösen is különleges számukra. „ Több szempontból is az „első” ez a frekvencia. Ez volt a család első rádiója 30 évvel ezelőtt, sőt ez volt az első ideiglenes rádió a városban, ami ma is szól. Valamint ez volt az első osztott frekvenciás állandó engedélyes rádió.”

„Abban az időben a Start Rádió 1:45–13:45-ig, a Róna Rádió 13:45 – 19:45-ig, BéDéKá-FBI Rádió 19:45-1:45-ig készíthetett műsort. De sorolhatom tovább is, mert az első 24 órás állandó engedélyes rádió volt egykor, és most is az első lesz, mint 24 órás adó, aki 17 éves jogosultságú állandó engedéllyel rendelkezik – fogalmazott korábban Mazán Zsolt, aki a mai ReStart alkalmával köszönetet mondott a Start Rádió állandó hallgatóinak, megköszönte a pályázatírásban segítséget nyújtó cég, az Azurec Sales Kft. közreműködését, majd felelevenítette az indulás pillanatait.

„A Start Rádió első 15 évében számítógépek segítsége nélkül, kezdetleges, szinte otthoni technikával készült adás került ki az éterbe. Mindez irgalmatlan sok munkaórával. A rádió korai időszakában megszámlálhatatlan kontaktusunk volt a hallgatókkal, például az élő kívánságműsorok, vagy éppen a kitelepülések alkalmával. A Start Család az éjszakai műsorsávban éveken keresztül uralta az étert. Rengeteg rádiós nőtte ki magát nálunk. A jelenlegi konkurenciáink közül is fel tudnánk sorolni olyan munkatársat – mint például Rákóczi Ferenc -, aki nálunk kezdte karrierjét. ”

Újraindult a Start Rádió! Mazán Tamás
Mazán Tamás

Mazán Tamás a „rádiók” szerelmese. Hangsúlyozta, a Békés Vármegyei hirdetők nélkül nem juthattak volna el idáig, az ő jelenlétük is fontos a számukra. Két vállalkozást is kiemelt, mégpedig a Kuttor Irodatechnikai céget, valamint a Kedvenc Mester Állatkórházat (korábbi nevén: Anipharma Állatorvosi Centrum). Mindkét vállalkozás hirdetése negyed évszázada, minden egyes nap elhangzik a rádióban. Mazán Tamás köszönetét fejezte ki azon helyi vállalkozóknak, akik hirdetéseikkel elősegítik a rádió fenntartását.

Mazán Zsolt hozzátette, a hallgatóik mindig ott álltak mellettük. Nélkülük ma nem jöhetett volna létre az újraindulás,  „Ők segítettek az elénk gördülő akadályok leküzdésében, támogatásuk nagyon fontos a számunkra. Természetesen örülünk annak is, hogy a jogszabályváltozás már nem 7+5, hanem 10+7 évet engedélyezett, így tartósan, folyamatosan feljavuló minőségben tudjuk kiszolgálni a hozzánk hű hallgatókat. ”

A Start Rádió története ezzel tovább íródik…

Újraindult a Start Rádió!
Liska Beáta / Fotó: Körös Hírcentrum
Újraindult a Start Rádió!
Liska Beáta / Fotó: Körös Hírcentrum
És el is indult az adás! / Fotó: Körös Hírcentrum
Újraindult a Start Rádió!
Árgyelán György a rádióadó bekapcsolásának pillanatában
Újraindult a Start Rádió!
Árgyelán György és Mazán Zsolt / Fotó: Körös Hírcentrum
Farkasné Szabó Györgyi, aki a modulációs jelet indította el / Fotó: Körös Hírcentrum
Kolosnjai Melinda, az Azurec Sales Kft. ügyvezetője és Mazán Zsolt

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!