Putyin terve szerint fog folytatódni a háború Zelenszkij tanácsadója szerint

putyin-terve-szerint-fog-folytatodni-a-haboru-zelenszkij-tanacsadoja-szerint

Mihajlo Podoljak ukrán elnöki tanácsadó a Bild című német lapnak adott interjújában arról beszélt, hogy a harcok jelenlegi állása miatt Ukrajnának több fegyverre van szüksége a szövetségesektől.

„A háború jelenlegi szakaszában az a probléma, hogy a fegyverek, drónok, gránátok vagy tüzérségi erő nem egyenletesen oszlik el. Ezt ki kell egyenlíteni” – magyarázta a szombaton megjelent interjúban. Azt hangsúlyozta: csak egyetlen forgatókönyv létezik, amely szerint

Ukrajnát a legjobb fegyverekkel kell ellátni, hogy a lehető legjobban megerősődjön.
Podoljak rámutatott, hogy Ukrajnát az orosz erők hosszú frontvonalon, több irányból támadják, és országa ezeket a támadásokat igyekszik kivédeni. „A teljes frontvonal 1300 kilométer hosszú, és a harcok 600-800 kilométeren folynak” – részletezte Podoljak, hozzátéve, hogy jelenleg sem csökken a harcok intenzitása, a zord időjárás ellenére sem.

Az elnöki tanácsadó ugyanakkor kiemelte, hogy Oroszország az elmúlt egy évben nem ért el jelentős eredményeket a fronton,
holott rengeteg katonát küldtek, rejtett mozgósítást hajtottak végre, nagy katonai erőket vetettek be, és rengeteg felszerelést összpontosítottak, „amit mind el kell pusztítani”.

Podoljak arról is beszélt: nézete szerint a háború Vlagyimir Putyin orosz elnök terve szerint fog folytatódni, vagyis addig, „amíg el nem foglalja Ukrajna teljes területét, amíg dominánssá nem válik Európában, amíg meg nem hódít más posztszovjet területeket is”.

Az interjúban ezt a meggyőződését azzal támasztotta alá, hogy szerinte „senki nem kezd nagyobb háborút, miután már tönkretette a hírnevét és a kapcsolatait, ha kevés nyereséggel is beéri. Ez nonszensz” – szögezte le.

MTI

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!