Kifizette, ám mégsem kapta meg a fűnyíró traktort egy vésztői férfi

kifizette,-am-megsem-kapta-meg-a-funyiro-traktort-egy-vesztoi-ferfi

battonyai, állatkínzás Füzesgyarmat ,orosházi, Gyulán, Pénztárcát, rendőrök, Garázdaság, elütötték, lopott mobiltelefont, Online vásárlás, Szeghalmon, őrizetbe, Súlyosan megsérült, külföldi, medgyesegyházi, tűzifát, kábítószert, csorvási, Újkígyóson, Kevermesen, Kétegyházán, kétegyházi, rá akart ijeszteni, Dombiratoson, Békésen, kerékpáros, félmeztelenül, Motoralkatrészeket, Eleken, lopási, Medgyesegyházán, szomszédja, Kondoroson, prostitúcióra, lőkösházi, Levélben, Mezőberényben, Kétegyházán, Füzesgyarmaton, Orosházán, Bélmegyer, Testi sértés, békési, Nagybánhegyesen, Csorváson, személygépkocsinak, gyulai, Körözés, Újkígyóson, parkoló, bejárati, Lőkösháza, gyomaendrődön, segédmotoros, közokirat, Gyulán, fiú, rendszámtáblák, Csanádapácán, Mezőhegyesen, kábítószer, vésztőn, battonya, Bucsán, hamis, balesetnél, Dombegyházán, sérültek, szabálysértés, Körösnagyharsányban, Sarkadon, lopás, Szeghalmon, vágott, Geszten, Szeméremsértés, békési, Békéscsaba, mezőgyánban, Szarvason, gyulán, dobozon, alvó, pszichoaktív, húsdarálót, őrizetbe, Dobozon, eltűnt, kerékpárlopás, lopás, sikkasztás, őrizetbe, ittasan, kábelt, Szájmaszkokkal, közlekedési, Édesanyja, Körösladányban, gerendási, dobozon, szarvasi, internetes, eleken, Budapestet, rongálás, bankkártyával, Eleken, Dévaványán, Őrizetbe, közlekedési, kerékpárt, Kamuton, szalagkorlátnak, nyomravezetői, gádoroson, füzesgyarmaton, körösladányban, lopással, kábítószer, eleken, Garázdaság, Törökszentmiklóson, dobozon, garázsokat, tótkomlóson, 15 éves, Köröstarcsán, szabálysértési, sarkadi, békésen, börtönben, Szabadkígyóson, baleset, tótkomlósi, ittas, nő, telephelyekre, Békéscsabán, idős, zsaroltak, orosházán, békéscsabai, fogolyszökés, orosházi, dobozi, rendőrnap, lopás, magyarbánhegyesi, battonyán, békéscsabán, battonyai, állatkínzás Gerendáson, jogosítvány nélkül vezetett Illusztráció: Pixabay.com

Egy vevő azt hitte, ha előre kifizet egy fűnyíró traktort, meg is kapja. Sajnos tévedett. A tettesek pedig azt gondolták, jó üzlet az internetes csalás, de a Mátrix Projektben az ilyen bűncselekmények felderítésén dolgozó rendőrök bebizonyították nekik, hogy ők is tévedtek.

Vádemelést javasolt a napokban a Szeghalmi Rendőrkapitányság egy budapesti páros ellen, mert a gyanú szerint megkárosítottak egy internetezőt. A vésztői férfi fűnyíró traktort akart venni, és jelentkezett egy internetes hirdetésre. Utánvétellel szerette volna kifizetni a 300 ezer forint értékű gépet, de előleget kértek tőle. Hajlott rá, hogy az összeg felét átutalja, majd miután ez megtörtént, üzenetet kapott. Az eladó azt kérte, hogy hívja fel őt telefonon, majd elmondta neki, hogy van egy határidős üzlete, szüksége volna a pénz másik felére is, mert ha a másik ügyletben nem teljesít, abból nagy bonyodalom lehet.

A férfi végül átutalta a vételár második felét is, de ezután az, akivel megállapodott, csak hitegette, hogy szállítják neki a traktort. Volt, hogy azt mondta, már úton vannak, és hívják, ha a közelben járnak, de az ismeretlen elérhetetlenné vált.

A rendőrök azonosították azt a férfit, akinek a számláján landolt a pénz. Tőle egy ismerőse kérte el a számlaszámát, és annak ellenére megadta, hogy tudta, csaláshoz használja majd. Amikor megérkezett rá a 300 ezer forint, fel is vette és odaadta az ismerősnek, aki 20 ezer forinttal díjazta közreműködését. Az ismerős azt vallotta, neki egy nő mondta, hogy jó üzlet az internetes csalás, ezért vágott bele.

A rendőrség hadat üzent az ilyen és ehhez hasonló, online térben elkövetett bűncselekmények elkövetőinek. A Mátrix Projekt keretében országszerte, így Békés vármegyében is a rendőrkapitányságok nyomozói és egy kifejezetten az ilyen csalásokra specializálódott egység szakemberei is azon dolgoznak, hogy akik ilyen módon próbálnak pénzhez jutni, minél kevesebb embert károsíthassanak meg, és ne maradjanak büntetlenül. Az internetezőket pedig arra kérik, hogy figyeljék az intő jeleket. Ebben az esetben az, hogy az eladó ragaszkodott a magas vételár teljes összegű előre fizetéséhez, aztán SMS-ben kérte a vevőt, hogy hívja vissza, illetve egy másik, problémás ügyletre hivatkozott, olyan körülmények, amelyek alapján gyanús lehet a hirdető.

Police.hu

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!