A NAV az ország egész területén fokozottan ellenőrzi a gabonát szállító járműveket

a-nav-az-orszag-egesz-teruleten-fokozottan-ellenorzi-a-gabonat-szallito-jarmuveket

NAV agrár ellenőrzés Fotó: Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)

Idén sem haladhat át agráráru Magyarország területén ellenőrzés nélkül. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei az ország egész területén fokozottan ellenőrzik a gabonát szállító járműveket – közúton, vízen és vasúti forgalomban egyaránt.

A tavalyi év áprilisában megjelent – az ukrán gabona behozatalára vonatkozó – tilalom hatálybalépésével vette kezdetét egy ellenőrzéssorozat, mely a mai napig tart. Ez idő alatt a járőrök több ezer, gabonát szállító kamiont, vasúti szállítmányt és teherhajót vizsgáltak át.

A Magyarországra belépett szállítmányokat nyilvántartásba veszik, lezárják, és egészen a kilépésig nyomon követik. A pénzügyőrök a vízi úton érkező gabonaszállítmányokat, a Duna teljes magyarországi szakaszán, járőrhajókkal tartják folyamatos kontroll alatt.

NAV agrár ellenőrzés
Fotó: Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)

Autópályán, közúton, telephelyen és vasúti forgalomban a NAV Bevetési Igazgatóságának járőrei egyaránt ellenőrzik a korlátozás alá eső termékeket, melyeket kamerarendszeren keresztül is figyelnek. Amennyiben látják, hogy a szállítmány eltér az eredeti útirányától, azonnal járőrt irányítanak utána. Hatékonyságuk abban rejlik, hogy az ország bármely pontján azonnal ellenőrizni tudják a kormány által hozott gazdaságvédelmi intézkedések betartását.

A rendeletet megsértő fuvarozók, a szállított áru adó nélküli értékével megegyező összegű bírságra számíthatnak.

NAV

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!