Úgy adott el egy autót, hogy az nem is volt az övé

ugy-adott-el-egy-autot,-hogy-az-nem-is-volt-az-ove

battonyai, állatkínzás Füzesgyarmat ,orosházi, Gyulán, Pénztárcát, rendőrök, Garázdaság, elütötték, lopott mobiltelefont, Online vásárlás, Szeghalmon, őrizetbe, Súlyosan megsérült, külföldi, medgyesegyházi, tűzifát, kábítószert, csorvási, Újkígyóson, Kevermesen, Kétegyházán, kétegyházi, rá akart ijeszteni, Dombiratoson, Békésen, kerékpáros, félmeztelenül, Motoralkatrészeket, Eleken, lopási, Medgyesegyházán, szomszédja, Kondoroson, prostitúcióra, lőkösházi, Levélben, Mezőberényben, Kétegyházán, Füzesgyarmaton, Orosházán, Bélmegyer, Testi sértés, békési, Nagybánhegyesen, Csorváson, személygépkocsinak, gyulai, Körözés, Újkígyóson, parkoló, bejárati, Lőkösháza, gyomaendrődön, segédmotoros, közokirat, Gyulán, fiú, rendszámtáblák, Csanádapácán, Mezőhegyesen, kábítószer, vésztőn, battonya, Bucsán, hamis, balesetnél, Dombegyházán, sérültek, szabálysértés, Körösnagyharsányban, Sarkadon, lopás, Szeghalmon, vágott, Geszten, Szeméremsértés, békési, Békéscsaba, mezőgyánban, Szarvason, gyulán, dobozon, alvó, pszichoaktív, húsdarálót, őrizetbe, Dobozon, eltűnt, kerékpárlopás, lopás, sikkasztás, őrizetbe, ittasan, kábelt, Szájmaszkokkal, közlekedési, Édesanyja, Körösladányban, gerendási, dobozon, szarvasi, internetes, eleken, Budapestet, rongálás, bankkártyával, Eleken, Dévaványán, Őrizetbe, közlekedési, kerékpárt, Kamuton, szalagkorlátnak, nyomravezetői, gádoroson, füzesgyarmaton, körösladányban, lopással, kábítószer, eleken, Garázdaság, Törökszentmiklóson, dobozon, garázsokat, tótkomlóson, 15 éves, Köröstarcsán, szabálysértési, sarkadi, békésen, börtönben, Szabadkígyóson, baleset, tótkomlósi, ittas, nő, telephelyekre, Békéscsabán, idős, zsaroltak, orosházán, békéscsabai, fogolyszökés, orosházi, dobozi, rendőrnap, lopás, magyarbánhegyesi, battonyán, békéscsabán, battonyai, állatkínzás Gerendáson, jogosítvány nélkül vezetett Illusztráció: Pixabay.com

Közokirat-hamisítás bűntette és kisebb értékre elkövetett sikkasztás vétsége miatt a Békéscsabai Járási Ügyészség vádirata alapján 10 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélt jogerősen a Békéscsabai Járásbíróság előkészítő ülésén egy 33 éves büntetett előéletű, többszörös és különös visszaesőnek minősülő szegedi férfit, aki úgy adott el egy autót, hogy az nem is volt az övé. A bíróság megállapította, hogy a férfi a büntetéséből az előéletére figyelemmel, a törvény erejénél fogva, nem bocsátható feltételes szabadságra, illetőleg kötelezte őt az eljárás során felmerült, 350.000.-Ft-ot meghaladó bűnügyi költség megfizetésére is.

A férfi 2021. november 11-én egy szegedi ismerősétől javításra vett át egy 150.000.-Ft értékű személygépkocsit, amely az ismerős édesapjának tulajdonát képezte. A férfi és az ismerőse – az autó tulajdonosának belegyezésével – végül megállapodtak abban, hogy a terhelt megvásárolja a gépkocsit, e célból a jármű törzskönyvét is átadták a részére, azonban az adásvételi szerződés érvényesen nem jött létre, ugyanis a terhelt a kocsi vételárát nem fizette ki.

Ennek ellenére két nap múlva, 2021. november 13-án az autót tovább értékesítette egy békéscsabai férfinak 240.000.-Ft-ért egy hamis tartalmú adásvételi szerződéssel, amelyen eladóként az eredeti tulajdonos nevét és személyes adatait tüntette fel. A vevő, aki nem tudott az adásvételi szerződés hamisságáról, annak felhasználásával 2021. december 10-én a Békéscsabai Járási Hivatalnál a gépjármű tulajdonjogát a nevére íratta, így a közhitelesnek számító nyilvántartásba valótlan adatok kerültek feltüntetésre.

A nyomozás során a rendőrség a gépjárművet lefoglalta, és azt a sértettnek, azaz az eredeti tulajdonosának kiadta, így a bűncselekménnyel okozott kár teljes egészében megtérült.

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!