Az orosz erők ismét ágyúzták Kupjanszk városát, áldozatok is vannak

az-orosz-erok-ismet-agyuztak-kupjanszk-varosat,-aldozatok-is-vannak

Az orosz erők ismét ágyúzták a Harkiv megyei Kupjanszk városát, eltaláltak egy többszintes lakóházat, amelyben egy 57 éves nő meghalt, két idősebb férfi pedig megsebesült – közölte Oleh Szinyehubov, a kelet-ukrajnai megye kormányzója csütörtökön a Telegramon.

A helyi kormányzók beszámolója szerint az éjjel Ukrajnára kilőtt orosz drónok közül a légvédelem a nyugat-ukrajnai Hmelnickij megyében hármat, a keleti országrészben lévő dnyipropetrovszki régióban pedig négyet lőtt le. Utóbbi térségben az egyik drón roncsai egy agrárvállalat területére zuhantak.

Vjacseszlav Csausz, az észak-ukrajnai Csernyihiv megye kormányzója bejelentette, hogy az orosz határtól öt kilométeres övezetben a határőrök mostantól szigorúbban ellenőrzik a civilek mozgását utóbbiak biztonsága érdekében. Közölte, hogy a kijárási tilalom változatlan maradt, azaz éjféltől reggel 4 óráig van érvényben. Ugyancsak megmarad a kiskereskedelmi láncok és élelmiszeripari létesítmények alkoholárusítási tilalma este tíz és reggel kilenc óra között.

Az ukrán vezérkar csütörtök reggeli helyzetjelentésében arról számolt be, hogy az orosz hadsereg ukrajnai embervesztesége meghaladta a 373 ezret. Az ukrán erők előző nap megsemmisítettek egyebek mellett 21 orosz harckocsit, 24 tüzérségi rendszert és 41 drónt.

MTI

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!